Renteherziening en wat te doen?

Indien u een lopende hypotheek heeft, zal de geldverstrekker een maand of 2 voordat de rentevastperiode afloopt u normaal gesproken een verlengingsvoorstel sturen. In dit voorstel doet de geldverstrekker u een rentevoorstel voor een nieuwe rentevastperiode. We onderscheiden daarbij 2 typen geldverstrekkers:

  • U krijgt bij verlenging dezelfde rentetarieven die aan nieuwe klanten worden aangeboden. Hierbij is dus sprake van 1 rentelijst.
  • U krijgt bij verlenging een hoger rentetarief aangeboden dan aan nieuwe klanten wordt aangeboden! De geldverstrekker werkt namelijk met 2 rentelijsten en maakt onderscheid in verlengingstarieven voor bestaande klanten en offertetarieven (venstertarieven) voor nieuwe klanten.Bij de keuze van een geldverstrekker doet u er verstandig aan hier goed op te letten, vooral als u kiest voor een korte rentevastperiode.

Op het moment dat uw rentevastperiode afloopt, is het dus een prima moment om het aanbod dat uw geldverstrekker u aanbiedt te vergelijken met de andere mogelijkheden in de markt. U hoeft op dat moment immers in de meeste gevallen geen boeterente te betalen, dus wellicht zijn er bij het oversluiten van uw hypotheek voordelen te behalen.

Bent u geïnteresseerd in uw mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.